söndag 29 juni 2008

Rallylydnadstävling



Sådär ja, då har vi premiärtävlat i Rallylydnad oxå!

Jag och Avanti åkte mot Eslövs BK kl 08 i morse och det tog ungefär en timme. Min träningskompis Jenny med border collien Zorro var redan där när vi kom.

Lite rastning av hundar först och sen in och anmäla oss i sekretariatet. Körde lite uppvärming på olika rallymoment och sen satt vi i gräset och väntade på vår tur, vi hade startnr 6 av 20.

Det var inte riktigt våran dag idag, vi blev iofs godkända, 70 poäng av 100 (för att bli godkänd krävs minst 70 poäng) men det brukar gå mycket bättre på träning. Avanti var ofokuserad och långsam (har nån sett en långsam briard nån gång??) och matte föll lite in i hans tempo, gjorde mitt bästa med rösten men njää, han ville inte riktigt. På halva sträckan kom spiralen och då piggnade han till lite grann och vi tog oss i mål. Trodde inte att vi skulle bli godkända men det gick på håret =). Målet var att bli godkänd och det blev vi så jag är nöjd ändå! Vet ju att vi kan bättre men det får bli på nästa tävling.

Jenny och Zorro gick jättebra, de fick 74 poäng och därmed oxå godkända, måste dock tillägga att de förtjänade betydligt mer poäng....men men. Grattis till er!
Stort grattis oxå till Johanna och Besso som blev placerade på 3:e plats!

Nu ska vi vila å ta det lugnt resten av kvällen, imorgon ska vi träna lite lydnad men tisdag blir vilodag och onsdag är det dags för officiell lydnadtävling klass 1!

Ha en trevlig söndagskväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Go kväll!!
Vad roligt att ni blev "godkända"!
Det går säkert ännu bättre nästa gång - har svårt att tänka mig
Avanti "inte på hugget"..
E inte han det alltid?? ;o)

Hej svejs!

Unknown sa...

Det går bättre nästa gång! Lite motgångar måste ni ju faktiskt också ha... Det gick ju så ofantligt bra i Bjuv! Ses imorgon!